Pri kupovini iz Kine možete koristiti razne sajtove. Jedan od najpopularnijih je Aliexpress. Na ovom sajtu osim povoljnih cena dosta prodavaca nudi opciju besplatne dostave.

Aliexpress Srbija free shipping – besplatna dostava

Kako biste omogućili kupovinu iz Kine sa besplatnom dostavom pri pretrazi čekirajte FREE SHIPPING ( besplatna dostava ) podesavanje na Aliexpress-u:

Iako niste izabrali ovo podesavanje pri pretrazi moguce je da ste dosli do proizvoda za koji postoji opcija besplatne dostave. I kada otvorite link željenog proizvoda mozete da proverite da li postoji opcija besplatne dostave.

S obzirom da dostava moze kostati dosta, preporucljivo je da koristite ovu opciju. Mana ove vrste dostave je sto je obicno potrebno nesto vise vremena da proizvod stigne ( u odnosu na dostavu koju vrse privatne firme kao sto su DHL, FEDEH, UPS itd ).

Nakon kupovine, stanje dostave, ondosno fazu u kojoj se trenutno nalazi posiljka mozete pratiti na vasem nalogu. Ukoliko vec nemate nalog pogledajte upustvo za otvaranje ovde – Detaljno upustvo za registraciju na AliExpress

Direktan link ka strani za pracenje posiljke mozete pronaci i u mail-u koji vam Aliexpress posalje kada je roba poslata. U tom mailu nalazi se potvrda posiljke i dugme “Track my order” – klikom na njega stici cete do strane na kojoj su podaci o statusu porudzbine.

Jos jedna prednost koriscenja besplatne dostave je ta sto cena dostave ulazi u poresku osnovicu za placanje carine. Sa besplatom dostavom povecavate sanse da vam ukupna cena ne predje 50e i tako ostanete u ceni za koju se ne placa carina od 10%. Vise podataka o carini i PDV-u kao i kalkulator ukupne cene mozete pronaci na ovoj strani – narucivanje preko interneta carina i porez

Nakon krize izazvane korona virusom usporio se proces dostave paketa i mnogi prodavci više ne nude besplatnu dostavu. Postojao je i problem sa našom carinom i poštom tako da su mnogi prodavci ukinuli opciju besplatne dostave do nas.

Pogledajte ponudu na Aliexpress-u